אקדמיה ברשת בשיתוף סוכנות החלל הישראלית מזמינים מורים לשיעור מקוון בשפה העברית בנושא הלוויין הישראלי-צרפתי, ונוס.
החל משנות ה-80 ישראל פעילה בתחום החלל, ושיגרה לוויינים שונים שנמצאים בשימוש אזרחי, בשימוש צבאי ובשימוש המחקר. על אף שמדינות רבות מייצרות ומשתמשות בשירותי לוויינים, ישראל היא אחת המדינות היחידות בעולם בעלת יכולת שיגור לוויינים לחלל.
כחלק מייצור ושיגור הלוויינים, ישראל יוצרת שיתופי פעולה בינלאומיים. בשנת 2017, ישראל צפויה לשגר את לוויין המחקר המדעי "ונוס" , עליו פעלה בשיתוף פעולה יחד צרפת.
ונוס הינו לוויין חישה מרחוק, שמצויד במצלמה מולטי ספקטראלית. מצלמה זו בעלת מספר רב של צבעים, כך שצילום הלוויין יוכל לסייע למחקר וניטור של הצמחייה, החקלאות, יעילות ההשקיה וזיהומים בימים ובאגמים על כדור הארץ. הלווין גם מצויד במערכת הנעה שפותחה בישראל.
פרטים נוספים:
- מתי: יום ה', 2/2/16 שעה 10:15 הרצאה בשפה העברית
- מיועד לכיתות: ז'-ט'
- מבנה המפגש: ראשי הפרקים המרכזיים בהם תעסוק ההרצאה:
- לוויינים ישראלים
- הלוויין ונוס ומשימותיו המרכזיות
- הלוויין ונוס, מערכותיו והציוד הנלווה אליו
- דגשים ומסרים מרכזיים: מטרת ההרצאה היא תיאור פעילותו העתידית של הלוויין ונוס בעת שהותו בחלל, המערכות של הלוויין ונוס והציוד אותו הוא נושא בזמן שיגורו שיסייע לו לקדם את משימותיו.
- הצעה לדיון כיתתי: דיון בנושא: השימוש בונוס ובלוויינים נוספים לצורך מחקר שיעזור לשיפור החקלאות. מסקנה: הלוויין ונוס, ולווייני חישה נוספים, נושאים ציוד ומערכות (כדוגמת המצלמה המולטי-ספקטראלית) שיסייעו למחקר הנוגע לחקלאות בישראל. מחקר זה עשוי להשפיע על חיי כל אחד מאיתנו, ועל כן שיגורו של ונוס משמעותי.
- דרישות מקדימות לתלמידים: על הכיתה להיערך לצורך הקרנת השיעור:
- מקרן שיחובר לצורך שידור ההרצאה
- מחשב זמין שיחובר לצ'אט לצורך הצגת שאלות למרצה אונליין בזמן ההרצאה
- שאלות טרום מפגש: ניתן לשלוח שאלות למרצה לפני ההרצאה ובמהלכה בצ'אט. (פרטים יפורסמו בהמשך)
- המרצה: מהנדס מערכות ראשי של פרויקט ונוס בתעשייה האווירית.
- מלאו את טופס ההרשמה כאן>>