רק ביום שישי העולם חגג את יום האסטרואיד, שנועד לעורר מודעות לסכנות הנשקפות לכדור הארץ מהחלל, וכאילו בהזמנה, ביום שלישי ה- 4 ביולי, יחלוף האסטרואיד 2010 AE30 בקרבה יחסית לכדור הארץ. מה הכוונה "קרבה"? בסך הכל 2.4 מיליון ק"מ, פי 6 בלבד ממרחקו של הירח מאיתנו.
2.4 מיליון קילומטרים הם אינם מרחק קטן לכאורה. אבל קרבה כזו נחשבת לקרובה מאוד במונחים קוסמיים. אך כמו שנאמר במדריך הטרמפיסט לגלקסיה: בלי פאניקה! האסטרואיד שהתגלה כבר בשנת 2010 לא יפגע בכדור הארץ אלא ימשיך בדרכו במסע סביב השמש. אירועים כאלה של מעברי אסטרואידים אינם כה נדירים, אולם מעבר של אסטרואיד בקרבה שכזו, נחשב לנדיר יחסית ומתרחש פעמים בודדות בכל שנה.
2010 AE30 הוא אסטרואיד קטן וגודלו מוערך בכמה עשרות מטרים בלבד. אמנם, אין סכנה שהוא יפגע בנו, אולם מעבר כזה מאפשר לנו ללמוד על אסטרואידים ומדענים מתכוננים לצפות בו בטלסקופים רבי עצמה ובעזרת מכ"מ, כדי ללמוד מהי צורת האסטרואיד, לחקור את מבנהו ולהבין אם בדומה לכדור הארץ שיש לו בן לוויה בדמות הירח, גם לאסטרואיד ירחים זעירים משלו.
האם יהיה ניתן לצפות באסטרואיד?
האסטרואיד 2010 AE30 משלים הקפה סביב השמש אחת ל-1.43 שנים והוא נע במסלול שכמעט משיק למסלול סיבובו של כדור הארץ סביב השמש. בשל גודלו הקטן, גם בזמן המעבר היום, יידרשו טלסקופים מאוד גדולים כדי לצפות באסטרואיד, וגם זאת באמצעות מצלמות. אבל בינינו - עדיף שכל המעברים הקרובים של אסטרואידים לכדור הארץ יהיו כאלה שיהיה אפשר לצפות בהם רק בטלסקופים.