הלילה יזכה הירח שלנו לביקור מלכותי של ממש. כוכב השבת רֵגולוס והסהר הלבנבן הולכים ומצמצמים את זווית הראייה ביניהם כבר כמה שבועות, ובשעה 0:47 לאחר חצות יגיעו השניים לקרבה מקסימלית, כאשר הירח יחלוף במרחק של כחצי מעלה צפונית לרגולוס (מרחק כקוטרו של עיגול הירח).
זכר האלפא של האריות
לרגולוס יש כל מה שדרוש כדי להצדיק את מעמדו המלכותי. שמו הוא שיבוש של המילה Rex בלטינית, שפירושה מלך. הוא הכוכב הראשי, ה"אלפא", בקבוצת אריה, אחת מקבוצות הכוכבים העתיקות ביותר. תצורת הכוכבים בקבוצה אכן מזכירה במקצת את האריה הרובץ על גחונו, ורגולוס מזוהה עם ליבו. בערבית הוא נקרא "ק'לב אל-אסד" שפירושו "לב האריה". קיימת אף סברה כי פסל הספינקס, אותו יצור מיתולוגי בעל גוף אריה וראש אדם, נבנה בהשראתה של קבוצת אריה, ואכן עם קצת דמיון תוכלו לזהות את הספינקס השמימי הענק הכורע ומביט מערבה.
קבוצת אריה הייתה חשובה מאוד לקדמונים, בעיקר בזכות רגולוס. לפני 4,000 שנה בערך היה כוכב האלפא מצוי בדיוק בנקודה שבה חלפה השמש ביום הארוך ביותר בשנה, ובשל כך השתייך לארבעת "הכוכבים המלכותיים" המיתולוגיים אשר סימלו את ארבע העונות, לצד אלדברן, אנטרס, ופומלהוט.
ואם לא די בכך, כאילו כדי להוכיח שבעורקיו אכן זורם דם כחול, רגולוס בוהק בגוון תכול, הנראה היטב מבעד לעדשת הטלסקופ. לגוון זה אחראית הטמפרטורה השוררת על פניו – למעלה מ-12 אלף מעלות, כמעט כפליים מהטמפרטורה שעל פני השמש. הענק הכחול הזה מרוחק מאיתנו כ-77 שנות אור, מסיבי פי 3.5 מהשמש שלנו, ובהיר פי 140 ממנה (למעשה, אם כוללים גם את הקרינה הבלתי נראית, בתחום העל־סגול, עוצמת בהירותו עולה על זו של השמש פי 240). סמוך מאוד לרגולוס מצוי זוג כוכבים ננסים – ננס אדום וננס כתום, וכנראה מדובר במערכת משולשת שבה זוג הננסים מקיף את רגולוס.