ב-3 וב-4 באפריל, נוגה יחלוף על פני אחד מצבירי הכוכבים המפורסמים ביותר – הפליאדות.
כל מי שמביט מיד לאחר השקיעה לכיוון מערב, אינו יכול שלא להבחין בנוגה, גרם השמיים הבהיר ביותר לאחר הירח והשמש. למעשה, נוגה כה זוהר שאפשר לראותו גם באור יום מלא, אם יודעים לאן להביט. בימים אלה נוגה מצוי במצב של כוכב ערב. הוא נראה לאחר שקיעת החמה בכיוון מזרח, ומי שיביט בו בטלסקופ יוכל להבחין שהוא נראה כמו הירח ברבע הראשון של החודש: מפנה אלינו רק חצי מפניו המוארות.
ב-3 וב-4 באפריל יחלוף נוגה על פני הפליאדות. צביר זה, שבעין אפשר למנות בו שבעה כוכבים, מונה למעשה מאות כוכבים, שאת רובם ניתן לראות גם בטלסקופ חובבים קטן. הצביר קרוי על שם הפליאדות, בנותיו של אטלס במיתולוגיה היוונית. בימי קדם נקרא הצביר "שבע האחיות", כנראה בשל שבעת הכוכבים הנראים בו לעין. הפליאדות אפילו מוזכרות במקורותינו – בספר איוב (ט 9, לח 31) ובספר עמוס (ה 8) – בשמן העברי: כִּימָה. ואנו מכירים את הצביר גם בשמו היפני – סובארו. כוכבי הצביר הבולטים מיוצגים בלוגו של יצרנית המכוניות.
הפליאדות הן צביר כוכבים פתוח. צבירי כוכבים פתוחים הם כוכבים שנוצרו מאותו ענן מולקולרי, ולפיכך הם פחות או יותר בני אותו גיל. הכוכבים בצביר מקיפים יחד את מרכז הגלקסיה במבנה רופף, שכן הם קרובים ומשפיעים זה על זה מבחינת הכבידה. היום אנחנו יודעים על כ-1,100 צבירי כוכבים פתוחים בגלקסיית שביל החלב, וההנחה היא שצבירים רבים אחרים מסתובבים להם יחד איתנו בספירלה הגלקטית. צבירים פתוחים הם מושא התעניינות קבוע של מדענים המבקשים להבין את תהליך היווצרותם של כוכבים. מאחר שהרכבם הכימי דומה, הם מאפשרים לנו לבודד את המשתנים האחרים שקובעים את תכונותיו של כוכב, כמו המהירות והגיל.
הפליאדות הן הצביר הקרוב אלינו ביותר, והבולט מכולם. הצביר מצוי במרחק של כ-400 שנות אור מאיתנו, והכוכב הבהיר בצביר, פליאונה, זוהר בעוצמה של 1,000 שמשות. צביר הפליאדות הוא אחד הצבירים הצעירים המוכרים לנו, וגילו מוערך בכמה מיליוני שנים "בלבד". אפשר להתחיל לצפות בנוגה מתקרב לצביר בתחילת חודש אפריל, כשהוא חולף דרומית למרכז הצביר, ממערב למזרח.