בשעות הבוקר של 4 בדצמבר יחלוף כוכב הלכת נוגה כ-1.2 מעלות (או שלוש פעמים גודלו של הירח המלא בשמיים) צפונית לכוכב הכפול אלפא בקבוצת מאזניים. אלא שהכוכב הכפול הזה אינו מה שהוא נראה.
שמו המסורתי של הכוכב אלפא במאזניים הוא זובן אל-ג'נובי, בערבית: "הצבת הדרומית". בעבר זוהתה קבוצת מאזניים כחלק מקבוצת עקרב, הנמצאת משמאלה, והכוכב אלפא סימל את הצבת הדרומית של העקרב. יוליוס קיסר היה הראשון שהבחין שביום שוויון הסתיו השמש שלנו נמצאת בתחומי הצבתות של קבוצת עקרב – והחליט להפריד קבוצת כוכבים מקבוצת עקרב, ולקרוא לקבוצה החדשה "מאזניים", כי היא כביכול מאזנת את היום והלילה.
בעין בלתי מזוינת, זובן אל-ג'נובי, הדרומי מבין שני הכוכבים הנראים בקבוצת מאזניים, נראה ככוכב כפול, כלומר מערכת בינארית – שני כוכבים המקיפים מרכז מסה משותף. אלא שאסטרונומים מודרניים חקרו את הכוכב וגילו שאין זה כך: למעשה אלה שני כוכבים הנעים יחד סביב מרכז הגלקסיה, כשהם מרוחקים זה מזה כ-5,400 יחידות אסטרונומיות (0.08 שנות אור). יתרה מזאת, היום אנחנו יודעים ששני הכוכבים עצמם הם כוכבים כפולים, וייתכן שיש כוכב חמישי, עמום יותר, שגם הוא מקיף את מרכז הגלקסיה עם חבורת זובן אל-ג'נובי.
כל כוכבי זובן אל-ג'נובי מרוחקים מאיתנו מרחק דומה – כ-75 שנות אור, ושני הכוכבים שניתן להפרידם בעין הם כוכבים צהובים – בדומה לשמש שלנו. בעת ההתקבצות, נוגה ייראה ככוכב בוקר כשיזרח מעל האופק המזרחי טרם זריחת החמה.