כיום כל אחד יכול להוריד אפליקציה חינמית כגון SkyView ו-Sky Chart, שמראה את מקומם של גרמי השמיים במציאות רבודה, וככה פשוט וקל למצוא כוכבים: שולפים את הטלפון, כותבים "פלוטו" או "נפטון" ומכוונים את הטלסקופ לנקודה הנכונה בשמיים. אבל חלק מהאתגר – ומהכיף – הוא למצוא את גרמי השמיים לבד, על פי מקומם ביחס לעצמים אחרים. ובכן, אם בא לכם אתגר קטן – הלילה, בין 22 ל-23 ביולי, לקראת זריחת החמה, יחלוף הירח 1.9 מעלות (כ-3 קוטרי ירח) ממערב לענק הקרח הרחוק אורנוס, כוכב הלכת השביעי, וזאת ההזדמנות שלכם לגלות את הכוכב בעצמכם. הירח ילך ויתקרב אל אורנוס, שייראה במשקפת שדה ככוכב בהיר למדי בסביבתו, ובטלסקופ קטן, בהגדלה של X150, ייראה כדסקה קטנה ירקרקה.
שיאה של ההתרחשות יהיה בשעה 9:36 בבוקר, שאז יכסה חציו המואר של הירח את אורנוס. בעין בלבד בלתי אפשרי לראות את אורנוס באור יום מלא, אולם באמצעות טלסקופ חובבים אפשר לנסות לראות את כוכב הלכת הקטנטן – והירח הוא נקודת ציון מצוינת למציאתו. בעת ההתכסות אורנוס יהיה ממזרח לירח ויתכסה מעט מתחת לאמצע שפתו המוארת של הירח. בשעה 10:51 בבוקר הוא ישוב ויתגלה מאחורי שפתו המערבית, האפלה, של הירח. איתורו של אורנוס בשעות היום הוא אתגר קשה מאוד, המצריך ניסיון כלשהו וטלסקופ איכותי קטן – אבל מכיוון שהאירוע נדיר, כדאי מאוד להיענות לאתגר.
לפני כן, בשעות הלילה שבין 22 ל-23 ביולי, הודות לירח, תהיה הזדמנות לאתר את אורנוס, שאינו נראה לרוב בעין בלתי מזוינת, בקלות יחסית, בעזרת טלסקופ חובבים קטן. כדי למצוא את כוכב הלכת, הַתחילו לצפות במחזה בשעה 1:00 בלילה, עקבו אחר תנועת הירח והמשיכו אותה בקו דמיוני מזרחה כ-4 קוטרי ירח – עד שתפגשו באורנוס: דסקה ירקרקה, שונה במראיה מכוכבי השבת. עד דמדומי הבוקר יצטמצם המרחק בין אורנוס לירח לכ-3 קוטרי ירח, וכאמור, ב-9:36 בבוקר יצטמצם המרחק לאפס והירח יכסה את אורנוס כליל.
השנה אורנוס מצוי בקבוצת טלה וקרוב למסלול הירח סביב הארץ. לכן, הירח יכסה את אורנוס שלוש פעמים: ביולי (בשעות היום), בספטמבר ובדצמבר.