ליל יורי: מיורי לבראשית
לילות יורי: מיורי לבראשית

גיחה לכוכבים: עבר, הווה ועתיד במסע האדם לחלל | ליל יורי

-

כחלק מאירועי "ליל יורי", לציון גיחתו של האדם הראשון לחלל ב- 12.4.61, יתקיימו ארבע הרצאות מרתקות בפאב התקליט בירושלים: החל מסיפורם של הכוכבים עצמם אליהם אנו נושאים מבט, דרך הגיחות לחלל במירוץ החלל ובתחנת החלל הבינלאומית, ועד הצצה לעתיד התחום כולו.

 

מהו כוכב?

אוסקר ויילד כתב כי "כולנו חיים בביבים, אבל חלק מאתנו מתבונן בכוכבים". אבל מה בדיוק אנחנו רואים כשאנחנו מתבוננים בכוכבים? מה ההבדל בין כוכבי שבט לכוכבי לכת? מהם התהליכים הבסיסיים המובילים להיווצרותם והמאפשרים את קיומם של כוכבים במשך מיליארדי שנים? ולבסוף, מה קורה כאשר כוכבים מתים?
מרצה: פז בנימיני
 
 

המירוץ לירח: הסיפור האמיתי

המרוץ לירח היה אחד משיאי הדרמה, הידועה תחת השם "המלחמה הקרה" בין ארצות הברית לברית המועצות. הסובייטים הפתיעו את האמריקאים, הן בשיגור הלוויין הראשון והן בשליחת האדם הראשון לחלל. אך דווקא מעמדת נחיתות במרוץ לחלל, הכריז הנשיא קנדי על הרחבת היעד, וסימן את המטרה הגדולה מכולן עד אז: להגיע לירח.
האמריקאים הצליחו לפתח טיל מתאים, ולקחו סיכונים רבים בכדי להגשים את החזון ולהנחית בני אדם על פני הירח עד סוף שנות השישים. הנחיתה על פני הירח והממצאים שהתגלו בעקבותה הביאו לכך שכיום אנחנו רואים את הירח כקרוב אלינו מאי פעם.
מרצה: ירון שור
 
 

החיים בתחנת החלל

ההדגמה "החיים בתחנת החלל" עוסקת בתנאים המיוחדים אותם חווים האסטרונאוטים בתחנה. נתייחס לתופעת המיקרו גרביטציה בה הם חיים, לצרכיהם המיוחדים, ולחוויות השונות והמשונות שלהם אי שם מעל השמיים.
מרצה: ד"ר אראל מוריס
 
 

2016: שנת מפנה בטכנולוגיות חלל

בינואר 2016 נפל דבר בעולם טכנולוגיית החלל: השיגור וההחזרה המוצלחים של הטיל הרב-פעמי הראשון סימלו במובנים רבים התחלה של עידן חלל חדש.
הישג זה, יחד עם הניסוי המוצלח של מדפסת תלת מימד בחלל והשיגור המתוכנן של מבנה המחייה המתנפח הראשון בהיסטוריה, יסייעו לאנושות לצאת למשימות מאויישות מעבר לירח ובסופו של דבר- למאדים!
מרצה: גדי מינסטר 
 
 

פרטים נוספים:

  • קהל יעד: בוגרים
  • על המרצים:
    • פז בנימיני, דוקטורנט לאסטרופיזיקה באוניברסיטה העברית
    • ירון שור - ראש התכנית לתואר שני בהוראה ולמידה, ממחברי "מסע חשיבתי אל המאדים"
    • ד"ר אראל מוריס – מנהל פיתוח תכנים במוזיאון המדע
    • גדי מינסטר - ממציא, מהנדס מכונות וחבר ב"דור צעירי החלל"
  • הכניסה חופשית וללא הרשמה מראש. 30 הנרשמים מראש בפייסבוק יזכו לבירה.
 
Event Image
מתוך סרט המד"ב Things To Come המבוסס על סיפורו של ה.ג. ולס | צילום: James Vaughan