אירועי חלל

אקדמיה ברשת: יישוב החלל וחקר עתיד החלל

-

כמה אנחנו קרובים לנחיתה מאויישת במאדים ובכוכבי לכת אחרים? הרצאה מקוונת לתלמידי יסודי וחטיבת הביניים, תנסה לענות על שאלות אלה ועוד

 
כשהיינו ילדים, העתידות בבזוקה הבטיחו לנו שנגיע לירח עד גיל 20. טוב, אולי זה לא קרה... ועכשיו, מבטיחים לנו שעוד מעט האדם יגיע למאדים. ולשם כן נגיע...?! במהלך ההרצאה ננסה להבין אם באמת האדם יגיע למאדים או עד כמה אנחנו קרובים לנחיתה של האדם על כוכבי לכת אחרים, ואם זה בכלל חלק מעתיד חקר החלל; או שאולי עתיד חקר החלל הוא במשימות בלתי מאוישות, ובעצם לאנושות אין מה לחפש מחוץ לכדור הארץ?!
 
ההרצאה היא בחסות סוכנות החלל הישראלית, משרד החינוך ועמותת SpaceIL, ויעביר אותה אלעד שגיא, מהנדס חלל במקצועו. בהרצאה ננסה להבין כיצד התחיל חקר החלל, ומה היו הישגיו העיקרים במהלך שנות המרוץ לחלל; נמפה את ההישגים והשינויים שחלו בתכניות חקר החלל בסוף המאה הקודמת וננסה למפות את המגמות העיקריות שמובילות את חקר החלל הנוכחי.
הצטרפו לפעילות האדם במערכת השמש ומעבר לה ותגלו עולמות חדשים.
 
 דגשים ומסרים מרכזיים:
התפתחויות טכנולוגיות וידע מדעי מקדמים את חקר החלל.
מה הם הצרכים החיוניים ליצורים חיים כדי לשרוד בחלל?
 
דרישות מקדימות לתלמידים ד-ו:
התלמידים מתבקשים לצייר איך לדעתם ייראה יישוב אנושי בחלל. הם מוזמנים לחקור יחד אתכם המורים את הנושא ולהישען על הידע שצברו בחזון שהם יציירו.
את הציורים יש לשלוח לנועה עשת. הציורים יוצגו במהלך השיעור.
 
 
דרישות מקדימות לתלמידים ז-ט:
התלמידים מתבקשים לחשוב על פתרונות ורעיונות לבצע הַאֲרָצָה (Terraforming) – הפיכה של כוכב לכת צחיח לכוכב לכת דמוי כדור הארץ.
את הפתרונות והרעיונות שחשבו עליהם יש לשלוח לנועה עשת. הפתרונות והרעיונות המעניינים ביותר יוצגו במהלך השיעור.
 
 
פרטים נוספים:
ההרצאה תתקיים ביום חמישי, י"א באייר תשע"ו, 19 במאי 2016
לכיתות ד-ו בשעה 9:45-9:00
לכיתות ז-ט בשעה 11:00-10:15
Event Image
איור מושבה במאדים | קרדיט: NASA