world space week
שבוע החלל העולמי

פרויקט JUICE לירחיו של צדק והזווית הישראלית

-
באוירת שיחה בין חברים על בירה ובוטנים, נסקור כמה מהסיבות שהובילו את ישראל להוביל בתחום החישה מרחוק בדגש על מזעור מערכות. החל ממשימות "שלום" ו"ונוס" שעושות שימוש בטכנולוגיה ישראלית ועד מלך הירחים, צדק, עם פרוייקט JUICE (ראשי תיבות של JUpiter ICy moons Explorer). מדובר בפרויקט הדגל של סוכנות החלל האירופית ESA שבמסגרתו מפותחת חללית שמתוכננת להיות משוגרת בשנת 2022 ולהגיע לכוכב הלכת צדק וירחיו בשנת 2030. משימתה המדעית מתוכננת להימשך שלוש שנים, אשר במהלכן יתבצעו תצפית וחקירה של כוכב הלכת הגדול ביותר במערכת השמש ושלושה מירחיו: גנימד, קליסטו ואירופה.
 
החללית, שתשקול כמעט שני טון ותצויד בכור גרעיני המיועד לאספקת כוח, עתידה לבחון את האטמוספירה המיוחדת של צדק, למדוד את המגנוטוספירה (האזור המושפע עקב השדה המגנטי) ולחקור את שדות הגרביטציה של כוכב הלכת ושלושת יריחיו במסגרת המחקר GM3, בו לוקחים חלק גם סוכנות החלל הישראלית, חברת אקיוביט ומדעני מכון וייצמן למדע. כמו כן, החללית תשמש כדי לחקור את מבנה שכבות הקרח שבירחים גנימד (הגדול מבין ירחי מערכת השמש כולה) ואירופה, כמו גם את מאפייני האוקיינוס התת-קרחי שלהם.
 
פרטים נוספים:
  • איפה: פאב הז'בוטינסקי, בן שטח שמעון 1, ירושלים.
  • מתי: יום ראשון, 9.10.16, 20:00
  • הכניסה חופשית וללא תשלום
  • עוד על פרויקט JUICE
  • על המרצה: דן כהן הינו פיזיקאי עם התמחות בפיסיקה גרעינית מהאוניברסיטה העברית, מחקרו עוסק בשאלת גודל הפרוטון והיווצרות יסודות כבדים תוך שימוש במאיצי חלקיקים. בעל ניסיון רב בפיתוח סימולציות ומודלים להתקדמות חלקיקים מיוננים במרחב. כיום ,דן, שנולד וגדל כחקלאי ברמת הגולן ועם למעלה מ-30 יום מילואים בשנה, עדיין מוצא זמן לעבוד על הדוקטורט שלו כחלק מקבוצה בינלאומית במאיץ החלקיקים PSI שבשוויץ, בין היתר, דן הקים את מאיץ חלקיקי האנטי חומר הראשון מסוגו בישראל והוא בוגר התוכנית ללימודי חלל באוניברסיטת החלל הבין לאומית ואף שימש כחבר סגל במהלך התוכנית בארץ. בנוסף התנדב כראש צוות בחירת אתר הנחיתה בצוות הישראלי ,המשתתף בגוגל לונר אקס-פרייס, SpaceIL. וכמרצה בחטיבת מדעי החלל בנוער שוחר מדע בירושלים, סוכנות החלל הישראלית ועוזר בהנגשת המדע לקהל הרחב במגוון אירועים פומביים.
 
Event Image
צדק וירחו גנימד | NASA Goddard Space Flight Center