מהפכת המזעור הגיעה זה מכבר לחלל עם לוויינים קלים וזולים לשיגור, אך הפוטנציאל האמיתי והעצום עוד לפנינו. דמיינו מספר לוויינים קטנים המתקשרים זה עם זה ומתפקדים כגוף אחד, כלהק; דמיינו "אבק חכם" של ננו-לוויינים, רשת נרחבת שכל פרטיה מתקשרים ועובדים זה עם זה בשיתוף פעולה בזמן אמת. לא בכדי ישנם חוקרים כיום המקבילים את הפוטנציאל הטמון במערכת מבוזרת של לוויינים אי שם בחלל, למהפיכת האינטרנט ומחשוב הענן כאן בכדור הארץ.
אנחנו עדיין לא שם, אך על רקע מגמת מזעור הלוויינים וההתפתחות הטכנולוגית בתחום מערכות החלל, צמח אחד החלוצים המרתקים בתחום: פרויקט אדליס/סמסון. מדובר במשימה החללית הראשונה בעולם שתדגים פעולה מתואמת ואוטונומית של שלושה ננו-לוויינים בחלל. בהרצאה זו נסקור את ההתפתחויות האחרונות בתחום הלוויינים הזעירים ומערכות החלל, ונתאר את האתגרים של בניית לווייני "אדליס/סמסון" בטכניון.
פרטים נוספים:
- מתי: יום ראשון, 9.10.16, בשעה 20:00
- איפה: נולה סוקס, שלום עליכם 4, חיפה.
- הכניסה חופשית וללא תשלום
- לכל אירועי שבוע החלל העולמי בחסות סוכנות החלל הישראלית
- על המרצה: פרופ' פיני גורפיל הוא ראש מכון אשר לחקר החלל וחבר סגל בפקולטה להנדסת אווירונאוטיקה וחלל בטכניון. פרופ' גורפיל סיים את לימודי הדוקטורט בטכניון בשנת 2000 ומאז ועד 2003 עסק במחקר ובהוראה בנושאי הנדסת חלל באוניברסיטת פרינסטון בארה"ב. מחקרו כיום עוסק בשיטות חדשות להנדסת לוויינים ובעיקר בשיטות לחלוקת לוויינים למספר תת מערכות הפועלות בשיתוף פעולה בחלל. פרופ' גורפיל פרסם מאות מאמרים בכתבי עת מקצועיים ובכנסים מדעיים, כמו גם מספר ספרים העוסקים בהנדסת מערכות חלל. הוא משמש כחבר מערכת במספר כתבי עת מקצועיים, מרצה מוזמן באוניברסיטאות ומכוני מחקר, וכחוקר ראשי במספר פרוייקטי מחקר.