חדשות החלל
arrow-left
לחדשות החלל

הצצה ל- IAC2015: כנס האסטרונאוטיקה הבין-לאומי

סוכנות החלל הישראלית
2.04.2015
צילום: iafastro
צילום: iafastro
כנס החלל העולמי (IAC), אחד האירועים החשובים בעולם בתחום החלל, מגיע לירושלים באוקטובר השנה ויובל על ידי סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע הטכנולוגיה והחלל. בכינוס האביב של ועדת ההיגוי הבינלאומית של הפדרציה (IPC Spring Meeting), שהתקיים בשבוע שעבר בפריז נבחרו המחקרים שיוצגו בכנס. לכנס הוגשו שיא של 132 תקצירי מאמרים ישראלים בנושאים שונים – מחינוך והעשרה ועד למאמרים מקצועיים בתחום החלל ואלפי תקצירים מהעולם כולו שמתחרים על ההזדמנות להציג את עבודתם  בכנס בירושלים. כמו כן נקבע בכינוס בפריז כי לראשונה בהיסטוריה של הכנס, יתקיימו שני מושבי מליאה מרכזיים שיעסקו בתרומתה של ישראל בתחום האסטרונאוטיקה בהיסטוריה ובהווה: האחד יוקדש  לנושא של חישה מרחוק של כדור הארץ בתחומים הסופר וההיפר-ספקטרלי, ומושב המליאה השני יעסוק בתחום הלוויינים הזעירים ויועבר על ידי נציגי תעשייה אווירית לישראל יחד עם נציגי חברת "וירג'ין גלקטיק" ונציגי ועדת דיני החלל בפדרציה. כמו כן, תתקיים במסגרת הכנס תערוכת החלל הגדולה ביותר שהוצגה אי פעם בישראל ותכלול מוצגים ודוכנים של נציגי חברות וסוכנויות חלל מרחבי העולם.
 
כנס ה- IAC היוקרתי מושך אליו מדי שנה יותר מ- 3,000 מבקרים, בהם מדענים, ראשי סוכנויות חלל ממדינות רבות, אנשי תעשייה בתחום החלל מרחבי העולם, סטודנטים, מחנכים ועוד. מדי שנה מארחת מדינה שונה את הכנס. השנה, הכנס ה- 66 יתקיים בבניני האומה ירושלים ויהווה ציון דרך רב משמעות, הן לסוכנות החלל הישראלית, לתעשיות החלל בארץ, לאקדמיה ומכוני המחקר ולכל קהיליית החלל המקומית ועתיד לתרום למיצוב ומינוף ישראל בשורה הראשונה של המדינות המובילות בתחום החלל בעולם. 
 
במסגרת הכינוס בפריז, הציג מנחם קדרון, מנכ"ל סוכנות החלל הישראלית, את תכנית ההיערכות בפני דירקטוריון ה- IAF. כמו כן, מונו שגרירים ברחבי העולם שעתידים לקדם את הכנס בארצותיהם. בישראל מונה לתפקיד זה טל ענבר, ממכון פישר למחקר אסטרטגי אויר וחלל. כינוס האביב כלל מפגשים בתחומים מקצועיים שונים בתחום החלל וכן ועדות שונות, כולל ועדות או"ם, בנושאי דיני חלל, חינוך, אמנוֹת חלל, חינוך וחברה ועוד, שדנו בתכני האירועים המגוונים ושיתופי הפעולה שיתקיימו בכנס בירושלים, והניחו את אבני היסוד לכנס 2016 שיתקיים במקסיקו. ועדת ההיגוי בראשות ד"ר יגאל פת-אל מישראל, החליטה, בין השאר, על אירוח משלחת של חברי פרלמנטים מרחבי העולם שידונו בנושא ניטור מהחלל ופתרון מצוקות המים הגלובליות. כמו כן בחרה הועדה עשר הרצאות המרכזיות של הכנס, בהן שבע ישיבות מליאה  בנושאי חישה מרחוק, ממצאי משימת רוזטה לשביט צ'יוריונוב-גרסימנקו, 50 שנה להליכה הראשונה בחלל ועוד. 
 
במקביל לפעילויות הכנס המקצועי, יתקיימו אירועים מרכזיים רבים נוספים, כגון: פאנל בהשתתפות ראשי סוכנויות החלל המובילות בעולם, ביניהן סוכנות החלל האמריקאית נאס"א, סוכנות החלל האירופאית; משפט מבוים בנושאי דיני-חלל שיתקיים בבית המשפט העליון בירושלים; פורום של אנשי מקצוע צעירים בתחום החלל; וסיורים מקצועיים ופעילויות חברתיות. אחד מחמשת הנושאים של הכנס מוקדש לחינוך והעשרה בנושא החלל ובו יינתנו הרצאות שונות בנושא חינוך וכן יתקיימו לצד הכנס פעילויות חינוך מגוונות כמו סדנאות, הרצאות ופעילויות לתלמידים ברחבי הארץ בהם מחנה חלל הכולל תצפיות שמיים בהשתתפות תלמידים יהודים וערבים.