יותר מ- 6000 איש הגיעו בשבוע שעבר למצפה רמון כדי לצפות בהופעה חיה של "כוכבים נופלים" – מטר המטאורים שהגיע לשיאו אתמול בלילה. המוני משפחות, חובבי אסטרונומיה, זוגות רומנטיים וטיילים הגיעו לאירוע של סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע והאגודה הישראלית לאסטרונומיה כדי לחזות בטבע בתפארתו. באירוע הועברו הדרכות ותצפיות באמצעות טלסקופים, לייזרים ואף באמצעות הטלסקופ הנייד הגדול בישראל.
שר המדע דני דנון אמר לרגל האירוע, ״חקר החלל הוא דרך מלהיבה שדרכה ניתן ליצור שיח משותף בין אזרחי ישראל מכל קצוות הארץ ולהביא מדע באופן חווייתי לילדים ונוער. הגעתם של אלפים למצפה רמון מעידה על כך שההתעניינות בנושא עולה וגוברת. משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל ימשיך להנגיש ולפתח תכניות על מנת לחשוף את כלל הציבור הישראלי לתחום החלל״.
"הכוכבים הנופלים" הם למעשה 'פרסאידים'- שובל אבק שהותיר אחריו השביט סוויפט-טאטל. כאשר כדור הארץ עובר דרך שובל זה מדי שנה, החלקיקים "מתנגשים" בכדור הארץ, מתלהטים בעת החיכוך באוויר בכניסה לאטמוספירה. את היופי הסואן של מטר המטאורים קשה לראות מהחלונות והגגות בצפון הארץ ובמרכזה, בשל עננים שמגיעים מהים ובגלל האור הרב שמגיע מהכבישים, מהבתים והערים. בזכות הגובה הרב של מצפה רמון ושמי המדבר הבהירים, אלפי המבקרים יכלו ליהנות מהמופע השמימי גם בלי ציוד מיוחד.