במפגש עם עיתונאים היום, במסגרת כינוס החלל הבינלאומי שמארחת סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע, אמר האסטרונאוט ד"ר באז אולדרין, מהצוות הראשון על הירח, כי "הסיבה שניל ארמסטרונג היה הראשון שדרך על הירח היא כי הוא היה קרוב יותר לדלת". הוא כמובן לא התבדח; האופן בו תוכננה החללית לא אפשר לאיש לצאת לפני מפקד המשימה.
אולדרין סיפר כי הצטרף לאימונים לקראת הטיסה לירח כבר ב-1963, סמוך לרצח הנשיא האמריקאי קנדי ועל טיסותיו הראשונות לחלל בחללית ג'ימני 12. עוד סיפר על שיטות האימון מתחת למים שפיתח, "הייתי האסטרונאוט הראשון מתחת למים" אמר "בסוף החליטו בנאס"א לוותר על הרעיון וזה שבר את ליבי כי זה באמת דבר שהייתי רוצה ללמד את ג'ורג' קלוני".
בימים אלה אולדרין פועל לקידום טיסות מאוישות למאדים והקמת מושבה בכוכב. "אני מרגיש שהמסע למאדים ובחזרה הוא לא מה שאנחנו צריכים לעשות", אמר, "אנו צריכים לבחור 6 עד 12 אנשים שיתאמנו בהתאם ונשלח אותם למאדים, אבל למה שנחזיר אותם? אנחנו צריכים לעודד את זה שיישארו שם ויהפכו לחלוצים במאדים".
2000 מדענים, אסטרונאוטים, אנשי תעשייה וכ-20 ראשי סוכנויות חלל מכל העולם, התכנסו היום בירושלים כדי לדון באתגרים ובתכניות העתידיות בחלל במסגרת כינוס החלל הבינלאומי שמארחת סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע.
שר המדע, הטכנולוגיה והחלל אופיר אקוניס אמר בפתיחת הכינוס: "זהו מופע הצדעה מרשים למדע ולתעשיית החלל הישראלית. הכנס בירושלים, בעת הזאת, הוא הוכחה נוספת ששום אלימות או טרור לא ינצחו אותנו. התשובה הטובה ביותר ניתנה היום בדמות אלפי האורחים שמילאו את הכנס ושהייתם המתמשכת בישראל בכלל ובירושלים בפרט".
ג׳ון קאראס, סגן נשיא לפיתוח עסקי בינלאומי בחטיבת מערכות חלל בלוקהיד מרטין: ״לוקהיד מרטין היא אחת מהתומכות המסורתיות של ה-IAC וה-IAF ומודעת ליתרונות המשמעותיים של שיתופי פעולה שנרקמים במסגרתם. כנסים מסוג זה הם הזדמנות מצוינת לקדם שיתופי פעולה בין מדינות ולמצוא דרכים חדשות לקדם את העתיד של חקר החלל העמוק״.
סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע, הטכנולוגיה והחלל מארחת בשבוע זה בירושלים את כינוס החלל העולמי השנתי (IAC). את הכינוס עורכת מדי שנה הפדרציה הבינלאומית לחלל (IAF) במדינה אחרת בעולם. הכינוס נחשב לאירוע השיא של עולם החלל ומכנס בשנה זו, על אף המצב הביטחוני הרגיש, יותר מ-3,000 מדענים, ראשי סוכנויות חלל ואנשי תעשייה בתחום החלל מרחבי העולם. הכינוס, הנערך בבנייני האומה בירושלים, כולל כ-30 סימפוזיונים, בהם כ-2,000 הרצאות של נציגים מכ-70 מדינות וכן תערוכת חלל ענקית של מוצגים בהשתתפות החברות המבוילות בעולם.