ראש נאס"א צ'ארלס בולדן התייחס היום, במסגרת מפגש פסגה בין ראשי סוכנויות חלל בכינוס החלל הבינלאומי (IAC), לאפשרות שהאדם יגיע למאדים לאור גילוי המים הזורמים על הכוכב בשבועות האחרונים. "הפוקוס שלנו כרגע הוא להנחית בני אדם על המאדים ואנחנו מתקרבים לכך", אמר.
למים זורמים במאדים יש משמעות רבה על משימות מאוישות לפלנטה האדומה, שעתידות להיות ארוכות בהרבה ביחס לכל משימת חלל מאוישת אחרת עד כה. זאת כיוון שחוץ מהיותם מצרך שתיה הכרחי לחיים, מים הם גם מקור לחקלאות, הפקת חמצן לנשימה ואפילו יצירת דלק רקטי.
אחד התחומים שעשויים לסייע לתחום כולו, בהקשר של המשימות למאדים ובכלל, הוא השיגורים המסחריים לחלל, תחום שנמצא בצמיחה משמעותית בשנים האחרונות. "כיום עלויות השיגור הן מאוד יקרות", אמר בולדן, "אם יוזמות פרטיות דוגמת SpaceX יסייעו להוזיל את העלויות, זה יהיה טוב לכולנו".
ראשי סוכנויות החלל המובילות בעולם נפגשו היום במפגש פסגה בכינוס החלל העולמי של סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע. במפגש סיפרו ראש סוכנות החלל האירופאית, יאן ורנר, ראש מנהל החלל הסיני, צו דאזהה, ראש נאס"א, צ'ארלס בולדן, ויו"ר סוכנות החלל הישראלית, פרופ' יצחק בן ישראל, על תכוניות העתיד בחלל.
האיזון בין תחרות לבין שיתופי פעולה בינלאומיים עלה כמרכיב חשוב בקידום התחום כולו. ראש מנהל החלל הסיני התייחס לשיתוף פעולה של סין עם מדינות אחרות בתכניות חלל עתידיות ואמר כי "יש לחזק את שיתוף הפעולה הבינלאומי ונדרשת לכך השקעה מצד כל המדינות. סין מקדמת בברכה את כל המדינות המעוניינות לשתף פעולה בחלל העמוק". ראש הסוכנות האירופאית יאן ורנר אמר כי "תחרות בינלאומית היא הגשר המוביל לחלל. אנחנו מעוניינים ליצור United Space of Europe".
גם משימות חדשות לירח עלו בשיחה בין ראשי הסוכנויות. דאזהה, הצהיר כי עד 2018 סין תנחית חללית על הצד הרחוק ביותר של הירח. ביחס לחזרה של האדם לירח אמר בולדן כי ארה"ב לא תוביל את המאמץ לחזור לירח אך בהחלט תיקח בו חלק חשוב.
יושב ראש סוכנות החלל הישראלית, פרופ' בן ישראל, דיבר בין השאר על איומי סייבר, בעידן בו הטכנולוגיה האנושית כה תלויה בטכנולוגיית חלל. איומי סייבר, על כן, הם אתגר אמיתי בכל הקשור לחקר החלל, ציין בן ישראל, וישראל משחקת תפקיד חשוב בהגנה על חקר החלל.