חדשות החלל
arrow-left
לחדשות החלל

הוכרזו זוכי תחרות "לוויין נולד"

סוכנות החלל הישראלית
14.10.2015
רוני אורון וניצן גולבינסקי הם זוכי תחרות "לוויין נולד" לתכנון משימת לוויין ובניית מודל. שני הזוכים שהוכרזו היום על ידי סוכנות החלל הישראלית, הציגו את חזון משימתם בסרטון שפורסם בערוץ היוטיוב של משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל, ויזכו לטוס למחנה החלל במרכז נאס"א בפלורידה שבארה"ב.
 
אורון תכננה ובנתה דגם ללוויין ביוסאט BioSat. מדובר בתוכנית לשיגור לוויין מחקר מתנפח למאדים ולשמש כביוספירה לייצור חמצן באמצעות אצות, פחמן דו-חמצני (הגז הנפוץ על מאדים) וקרינת השמש. מטרת הלוויין להוכיח שניתן ליצור חמצן על מאדים, שיוכל לשמש בעתיד אסטרונאוטים במסגרת המשימה המאויישת ליישב את מאדים. 
 
גולבינסקי תכנן ובנה דגם ל"לוויין החברתי הראשון": ביסט BeeSat. תוכנית הלוויין היא לספק לכולנו מידע בזמן אמת על מגוון נושאים. ייחודו של הלווין הוא בכך שכל אדם פרטי יוכל להשתמש בשירותיו באמצעות אפליקציה ידידותית תומכת לטובת הצרכים שלו (ולא רק ממשלות או חברות). 
 
במסגרת תחרות "לוויין נולד", ביוזמת סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע, הוזמנו בני נוער בגילאי 12 עד 15 לחשוב על משימה מקורית ללוויין, לבנות דגם ביתי ולהציגו בסרטון קצר בו סיפרו על משימת החלל שמייעדים ללוויין. נושא התחרות נבחר על רקע ההתבססות ההולכת וגוברת של ישראל בתחום הלוויינים וננו הלוויינים. כבר כיום משייטים בחלל 14 לוויינים ישראליים והתעשיות הישראליות הולכות ותופסות מקום בעולם כמובילות בייצור לוויינים קלי משקל. גם בגילאים הצעירים יותר ישראל נחשבת למובילה בתחום שיגור הלוויינים לאחר שלפני כשנה תלמידי תיכון ממרכז המדעים הרצליה היו בין הראשונים בעולם לשגר חלל שבנו - "דוכיפת 1", לוויין זעיר שנועד לסייע לאתר מטיילים אובדים ברחבי העולם. 
 
 
 
מפגש הזוכים עם האסטרונאוטית סוניטה ויליאמס בכנס IAC