ב-19 בספטמבר 1988, ישראל הפכה למדינה השמינית להצטרף למועדון החלל האקסקלוסיבי כששיגרה את הלוויין אופק 1. מאז ישראל שיגרה כמה וכמה לוויינים לחלל אך ב-2 באוגוסט, סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע תשגר את הלוויין הישראלי הראשון שיוקדש למחקר מדעי: Vegetation and Environment on a New Micro Satellite או בראשי תיבות: VENμS (ונוס).
המטרה המרכזית של ונוס שהוא פרי שיתוף פעולה של סוכנויות החלל הישראלית והצרפתית, היא מחקר אקולוגי. מדובר בלוויין היחיד בחלל שישלב בין שלוש יכולות: מצלמה בעלת 12 ערוצים ספקטרליים צרים, רזולוציה של כחמישה מטרים וחזרה לאותן נקודת צילום מדי יומיים. השילוב חסר התקדים הזה יאפשר לוונוס הישראלי לזהות שינויים סביבתיים שלא ניתן לזהות מכדור הארץ – ובכלל לא ניתן לראות בעין אנושית רגילה – כמו יובש בצמחייה, התפשטות של מזיקים, עקה של מלח, דליפות של טפטפות, זיהומי מים במאגרים ושרפות יער.
ונוס יקיף את כדור הארץ 29 פעמים מדי 48 שעות, כאשר הוא מצלם 110 אתרים קבועים הפזורים באירופה, באמריקה, באפריקה ובישראל. כל תמונת לוויין של ונוס, המכסה שטח של 730 קמ"ר, ישדר הלוויין חזרה לתחנת הקליטה בשוודיה. לאחר שהתמונות יועברו לתחנה בצרפת לצורך עיבוד ופענוח, הן יעברו לידיהם של מדענים וגופים ממשלתיים מרחבי העולם. כך, למשל, תמונות הלוויין ונוס ישמשו לביצוע מחקר במדינת מישיגן שבארה"ב, שיבחן את הקשר בין אזורים חקלאיים ומיוערים באזור לרמות הפחמן הנפלט לאטמוספרה.