חדשות החלל
arrow-left
לחדשות החלל

נציגות ישראלית בוועדת האו"ם לשימוש בחלל לצורכי שלום

21.06.2018
דגם ונוס באו"ם. משמאל: אבי בלסברגר, מנהל סוכנות החלל הישראלית. במרכז: סימונטה די פיפו, יו"ר המשרד לשת"פ בינלאומי באו"ם
דגם ונוס באו"ם. משמאל: אבי בלסברגר, מנהל סוכנות החלל הישראלית. במרכז: סימונטה די פיפו, יו"ר המשרד לשת"פ בינלאומי באו"ם
סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע העמידה לראשונה ביתן המציג את יכולות החלל של ישראל בתערוכה גדולה שתימשך שבוע של משרד האו"ם לענייני חלל בוינה. בכנס, לציון 50 שנה למשרד לשיתוף פעולה בין-לאומי בחלל באו"ם, משתתפים יותר מ-3000 נציגים מכ-80 מדינות העוסקות בתחומי חלל. 
 
לישראל נוכחות גדולה בכנס ובוועדות האו"ם בנושא חלל השבוע.  במהלך הכנס היום יחתום שר המדע אופיר אקוניס על הצהרת כוונות לשיתוף פעולה עם סוכנות החלל של פולין (POLSA). בין שיתופי הפעולה שצפויים: חקר החלל; קידום חברות הזנק העוסקות בפעילות בחלל; ופיתוח מערכות לוויין ורובוטיקה.
 
נציגת ישראל קרן שחר החלה הבוקר בתפקידה כסגנית יו"ר ועדת האו"ם לשימוש בחלל לצורכי שלום (COPOUS) כמייצגת את קבוצת מדינות המערב (WEOG), בניהול הוועדה. בחירתה של קרן שחר נעשתה בהצבעה בעצרת האו"ם בניו יורק ועברה חרף התנגדות מדינות ערב. מדובר במינוי הבכיר ביותר של נציגה ישראלית אי פעם בוועדה זו. 
 
אבי בלסברגר, מנהל סוכנות החלל הישראלית
אבי בלסברגר, מנהל סוכנות החלל הישראלית
 
בתערוכה שמוצגת בבניין האו"ם בוינה משתתפים כ-40 מדינות וארגונים בהם גם סוכנות החלל הסינית, סוכנות החלל האירופית, סוכנות החלל ההודית ואף מדינות ערב כגון איחוד האמירויות. בביתן הישראלי מוצג דגם של ונוס – לוויין לחקר הסביבה הראשון של ישראל ששוגר באוגוסט האחרון. הדגם של ונוס אף נתרם על ידי סוכנות החלל הישראלית לתצוגת קבע בבניין האו"ם בוינה. בביתן מוצגות גם חברות היי-טק בתחום החלל שפיתחו חליפת הגנה מפני קרינה, שבבים לחלליות, אנטנת תקשורת מתקפלת לחלל, ולוויין מעבדות וכן פרויקטים חינוכיים כגון דגם לוויין דוכיפת – שפיתחו תלמידי תיכון, והחללית של SpaceIl. 
 
בפאנל ראשי סוכנויות חלל דיבר מנהל סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע אבי בלסברגר ואמר כי "טכנולוגיות שפותחו לצורכי חלל, בהן גם שפותחו בישראל, משפרות את חיי היום-יום של אנשים ברחבי העולם ותורמות לשיפור איכות הסביבה, ניהול משאבי טבע, חיזוי מזג אוויר, תקשורת, ניווט ועוד" וכי לישראל יש הרבה מה להציע לעולם ותשמח לשתף פעולה עם מדינות המעוניינות בכך.