אחרי שהתמונות הראשונות מטלסקופ החלל ג'יימס ווב הכו את העולם בתדהמה, אסטרונום דני מכה את העולם בפליאה: גבריאל ברמר ממכון נילס בוהר שבקופנהגן, שאינו חלק מהצוות המדעי של הטלסקופ, עיבד שלוש תמונות שצילם הטלסקופ – ויצר מנהרה פסיכדלית מרהיבה:
ווב צילם את התמונות ביום ראשון, ה-17 ביולי, והן מראות את הגלקסיה NGC 628, המוכרת גם כ"גלקסיית הפנטום". זוהי גלקסיה ספירלית המרוחקת כ-32 מיליון שנות אור מכדור הארץ. גלקסיית הפנטום צולמה פעמים רבות בעבר, לרבות על ידי טלסקופ החלל האבל, בעיקר כדי ללמוד על הזרועות השונות שלה – שכן היא מזכירה מאוד בצורתה את גלקסיית שביל החלב אם היינו צופים בה "מלמעלה".
מעבר ליופי הצרוף, לעיבוד התמונה יש גם ערך מדעי. היכולת של טלסקופ החלל ג'יימס ווב לצלם ברזולוציה גבוהה בתחום התת-אדום מאפשרת לו לחשוף את המבנה הפנימי של גלקסיית הפנטום.
ברמר הוריד את התמונות למחשב שלו והמיר את אורכי הגל התת-אדומים השונים לאדום, ירוק וכחול לפני שצירף אותן לתמונה אחת. ענני האבק של הגלקסיה מורכבים בעיקר מפחמימנים ארומטיים רב-טבעתיים, ואלה פלטו מעט מאוד גוון ירוק בסריקה הממוחשבת של ברמר. ואילו הירוק והכחול התערבבו ויצרו גוון סגול-ורורד – והתוצאה היא מנהרה שמזכירה את סדרת המדע הבדיוני "ד"ר הוּ".
צוות החוקרים שהזמין את התצפית מטלסקופ החלל ג'יימס ווב עוד לא הספיק לנתח את הנתונים שהתקבלו, אבל כבר מהתמונה המהפנטת של ברמר עולה שמשהו קורה במרכז גלקסיית הפנטום ולא נקלט עד כה בתצפיות אסטרונומיות בתחום האור הנצפה: לב הגלקסיה צבוע בצבעים אחרים, שמעידים על גז ואבק אחרים. איך תהליך פיזיקלי הביא להפרדת או הרחקה של הגזים? אסטרופיזיקאים יבדקו את התעלומה במסגרת הפרויקט המתמשך Physics at High Angular resolution in Nearby GalaxieS, או PHANGS, שחוקר את הקשר בין כוכבים לגז מולקולרי קר בגלקסיות ספירליות.
למעשה, כל אחד יכול להוריד את כל התמונות הלא-מעובדות של טלסקופ החלל ג'יימס ווב, לשחק, לעבד ולחקור אותן כאן.