חדשות החלל
arrow-left
לחדשות החלל

אקסלרטור ישראלי יתמוך ב-5 סטארטאפים שינסו להשתלב בתוכנית ארטמיס

הסטארטאפים יזכו לליווי גם מסוכנות החלל הישראלית ואחד מהם יזכה למענק פיתוח בגובה 100 אלף שקלים

23.06.2024
חלק מהטכנולוגיות שיפותחו לא רק יקדמו את המאמץ האנושי להתיישבות בחלל החיצון, אלא גם יסייעו בפתרון אתגרים סביבתיים ואקלימיים בכדור הארץ. אילוסטרציה: אקספאנד
חלק מהטכנולוגיות שיפותחו לא רק יקדמו את המאמץ האנושי להתיישבות בחלל החיצון, אלא גם יסייעו בפתרון אתגרים סביבתיים ואקלימיים בכדור הארץ. אילוסטרציה: אקספאנד

בינה מלאכותית לניטור מצב בריאותי, טכנולוגיות רובוטיות תת קרקעיות וטכנולוגיה תרמית מהפכנית המאפשרת וויסות טמפרטורה בחלל סגור: אלה כמה מפיתוחי הספייס-טק שעלו שלב במסגרת האקסלרטור הישראלי EXPAND ויקבלו תמיכה והכנה בניסיון להשתלב בתוכנית ארטמיס של נאס"א, לחקר והתיישבות בירח ומאדים. האקסלרטור, של חברת Creation-Space הישראלית וקהילת החדשנות Tech7, הושק לאחרונה במצפה רמון. 

 

מתוך יותר מ-50 סטארט-אפים ישראלים שרצו לקחת חלק בצעד הגדול הבא של האנושות, 5 חברות בלבד נבחרו ויזכו בליווי מקצועי של בכירים בתעשיית החלל מישראל ומהעולם, ויהיו מועמדים לתמיכה כספית וייעוץ סוכנות החלל הישראלית. השאיפה היא כי חלק מהטכנולוגיות שיפותחו לא רק יקדמו את המאמץ האנושי להתיישבות בחלל החיצון, אלא גם יסייעו בפתרון אתגרים סביבתיים ואקלימיים בכדור הארץ.

 

אורי אורון, מנהל סוכנות החלל הישראלית במשרד החדשנות המדע והטכנולוגיה אמר באירוע כי "השקת האקסלרטור, לו מייעצת סוכנות החלל, היא עדות נוספת להתפתחות תחום החלל בישראל.  מצפה רמון וסביבתה מושכים לא רק את הדמיון, אלא גם את הרעיונות הבאים של יזמים בארץ ובעולם. סוכנות החלל גאה להמשיך וללוות את האקסלרטור גם בהמשך הדרך".

 

אלה החברות שנבחרו:

  1.  Tedence Sapce מפתחת כלי בינה מלאכותית לניתוח אותות אלקטרומגנטיים בתדר נמוך לצורך ניטור מצב בריאותי של אסטרונאוטים. 
  2.  Omnidrill מפתחת טכנולוגיות רובוטיות שנועדו לספק פתרונות בני קיימא לתשתיות תת קרקעיות.
  3. Inhayle מפתחת טכנולוגיה לחיטוי משטחים והפחתת זיהומים נרכשים בבתי חולים, על מנת לסייע בעתיד בשמירה על היגיינה בתחנות החלל ומושבות חוץ ארציות אחרות.
  4. NOValert שואפת לחולל מהפכה בתחום הבריאות והאבחון המוקדם על ידי פיתוח סנסורים לניטור חכם של מצבים פיזיולוגיים דרך הבגדים, כלומר ללא מגע ישיר, לצורך זיהוי והתרעה מוקדמת של תפקוד לקוי. 
  5. OASIX מפתחת מערכת מהפכנית לאספקת חימום וקירור למבנים באמצעות טכנולוגיית אגירה תרמית. המערכת מבוססת על משאבת חום ללא פליטות פחמן, שפועלת ביעילות גבוהה ובתפעול חסכוני בכל מזג אוויר.

 

מבין חמש החברות הזוכות לליווי מקצועי, סטארט-אפ אחד יזכה גם במענק מדעי-טכנולוגי בהיקף של 100 אלף ש"ח.

 

"הזדמנות להתקדמות טכנולוגית וחברתית"

חברת Creation-Space הישראלית, המגובה על ידי קרן ההשקעות האמריקאית CreationsVC, הוקמה ב-2023 ע"י יזמים בעלי ניסיון רב בתחום הניו-ספייס, ביניהם יזמי עמותת D-MARS המתמחה בהדמיית חיים על המאדים במכתש רמון. האקסלרטור EXPAND  שהקימה החברה בשותפות עם קהילת החדשנות TECH-7 ובתמיכת ארגון Jewish National Fund USA וקרן ההשקעות האמריקאית CreationsVC, יעניק לסטארט-אפים הנבחרים מנטורינג וליווי עסקי צמוד של מומחים בעלי שם והיכרות מעמיקה עם תעשיית החלל, וכן סדנאות מקצועיות שיעניקו כלים הדרושים להצלחה ולהצגה למשקיעים פוטנציאליים. 

 

"תחום החלל בישראל החל להתרחב לאחרונה מעבר למומחיות בתחום הלוויינות, וניתן לראות ניצנים של פעילות גם בפיתוח טכנולוגיות התומכות בחקר החלל העמוק ובקיום מושבות אנושיות מעבר לכדור הארץ", אומר ד"ר רואי נאור, מנכ"ל Creation-Space. כבר לא מדובר רק בהרפתקאות מדעיות מרתקות, אלא גם הזדמנות אדירה להתקדמות טכנולוגית וחברתית. ישראל, בזכות יכולותיה הייחודיות ורוח היזמות שמאפיינת אותה, יכולה ליהנות מתפקיד מרכזי במאמץ הגלובלי הכה חשוב לעתיד האנושות".