קבלו את התפריט של האדם הראשון בחלל, יורי גגארין: שלוש שפופרות, כן כמו של משחת שיניים, שתיים עם בשר טחון ואחת עם רוטב שוקולד – לקינוח. גגארין אכן היה אדם יוצא מן הכלל, כי חברו הקוסמונאוט גרמן טיטוב, האדם השני בחלל, הפך ב-1961 לאדם הראשון שהקיא בחלל. ולמקרה שתהיתם בעניין חוסר המשקל בחללית, אז כן, הקיא התפשט בכל החללית.
האמריקנים היו קצת יותר טובים במטבח החללי מהסובייטים, אבל לא בהרבה. האסטרונאוטים בתוכנית מרקורי אכלו נוזלים משפופרות אלומיניום, קוביות ביס ואבקות מיובשות. לא, הם לא אהבו את זה. האבקות לא נרטבו כראוי במים הקרים (דמיינו "מנה חמה" בלי מים חמים), ולמרות שקוביות הביס היו בגודל ביס – כל ביס שגוי יצר פירורים ברחבי המעבורת. באשר לשפופרות – זה עבד, אבל סתם היה מגעיל.
האסטרונאוטים התלוננו, וכבר בתכונית ג'מיני, שיצאה לדרך ב-1962, חלו שיפורים ראשונים. השפופרות יצאו מכלל שימוש, הקוביות כוסו בג'לטין כדי למנוע התפוררות והאסטרונאוטים יכלו לבחור את הארוחות בעצמם, מתפריט שכלל מנות כמו קוקטייל שרימפס, עוף וירקות ופודינג. כאמור, האסטרונאוטים גאס גריסום, וג'ון יאנג העדיפו להבריח סנדוויץ' קורנביף, וזה לא היה רעיון טוב, בגלל הפירורים שאיימו לשבש את המערכות האלקטרוניות החשופות והציקו לאסטרונאוטים.
לפחות עם השוקולד לא הפסיקו: האסטרונאוט אלפרד וורדן זוכר שהשותפים שלו למשימת אפולו 15, דיוויד סקוט וג'יימס אירווין הביאו איתם שוקולד מומס בתור משקה. שוקולד הוצע לאסטרונאוטים במשימות אפולו במתכונת פודינג מיובש וכמה מהבראוניז בשקיות הוואקום נשמר עד היום במוזיאון החלל הלאומי סמית'סוניאן. זה אחד מפרטי מזון החלל היחידים במוזיאון שלא שינו את צבעם עם הזמן, משום מה, אלא שלא בטוח שהיינו ממליצים לכם לטעום.
ומה עם קצת קולה לשטוף איתה את כל האוכל הזה? מסתבר שזה לא רעיון כל כך טוב...