כינוס החלל העולמי הוא אינו רק הזדמנות לרכז במשך שבוע מומחים, אנשי עסקים ומדענים ממגוון רחב של תחומים, אלא הזדמנות חינוכית להנגיש רבים מהתחומים הללו לתלמידים. על כן, עם נעילת הכינוס היום, הסתיים גם אירוע נוסף, מחוץ לאור הזרקורים התקשורתי אולי, אך מרגש לא פחות: מחנה החלל- פלטפורמה חינוכית ייחודית שהתקיימה במשך יומיים תמימים, בהם עשרות תלמידי חטיבות ביניים מרחבי הארץ למדו עקרונות, ערכו ניסויים, שאלות שאלות ובעיקר נהנו מטעימה ייחודית מתחום חקר החלל.
מחנה החלל הנו יוזמה של סוכנות החלל הישראלית, בהפעלת נוער שוחר מדע ע"ש מאיירהוף האוניברסיטה העברית, ובחסות HE Space העוסקים בקידום חינוך בתחום החלל. אל המחנה הגיעו תלמידים מבתי ספר שעלו לשלב הגמר של אולימפיידת החלל ע"ש אילן רמון. התלמידים, שהגיעו עם רקע בסיסי באסטרונומיה, השתתפו בפעילויות שהתקיימו בגבעת רם ובמתחם הכנס בבנייני האומה, ובעזרת מדריכי נוער שוחר מדע באוניברסיטה העברית, הם למדו על משימות מאוישות לחלל, ערכו תצפיות ולקחו חלק במגוון סדנאות הממחישות עקרונות פיסיקאליים שונים (אם תפגשו אחד מהם, תוכלו לשאול אותה או אותו כיצד מודדים את מהירות האור באמצעות חפיסת שוקולד ומיקרו-גל ביתי).
ביום השני והאחרון, שכאמור חתם גם את כינוס החלל העולמי, השתתפו התלמידים בפעילות מיוחדת שהעבירו נציגי ISEB, הוועד הבינלאומי לחינוך חלל בו חברות כיום שמונה סוכנויות חלל. הנציגים, שהיו מטעם סוכנות החלל היפנית (JAXA), המחישו לתלמידים בין היתר כיצד ניתן להשתמש באמנות האוריגמי כדי להבין טוב יותר את עקרונות קיפול מפרשי חלל סולאריים. כך גילו התלמידים כיצד חשיבה אמנותית ויצירתית עומדת בבסיס עקרונות מדעיים פאר-אקסלנס בתכנון יעיל של מפרשים סולריים, ואיך מתכננים מדענים מוצר טכנולוגי שבמשיכה אחת, הופך מחבילה זעירה יחסית למבנה רחב מאוד. פעילות זו היא דוגמה לאופן בו האוריינטציה המעשית הובילה ואיפשרה את הלמידה העיונית במשך ימי ספייס קאמפ.
לאור הצלחת הפעילות, ISEB ו- JAXA הביעו עניין בתוכניות החינוכיות של סוכנות החלל ובקרוב תיבחן אפשרות לשיתופי פעולה נוספים בעתיד, אשר יגיעו למספר תלמידים רב יותר.