במסיבת עיתונאים שכינסה אמש (רביעי), סוכנות החלל האמריקנית הודיעה רשמית על כוונתה לשגר את ה-Parker Solar Probe.
לפי התכנית, ה-Parker Solar Probe תשוגר באמצעות משגר דלתא-4 כבד, בין ה-31 ביולי ל-19 באוגוסט 2018. במשך שבע שנים, ממרחק של למעלה מ-108 מיליון קילומטרים מהשמש, החללית תקיף את כוכב הלכת נוגה לא פחות משבע פעמים כדי להאט את מהירותה, בתמרון שנקרא "מקלעת כבידתית".
אבל ההמתנה הארוכה צפויה להשתלם, שכן בתום שבע השנים ה-Parker Solar Probe תצמצם את מסלולה סביב השמש עד שתגיע למרחק שיא של 5.9 מיליון קילומטר מהכוכב. כלומר, היא תגיע פי שבעה קרוב יותר לשמש מכל חללית שנשלחה לפניה ופי עשרה קרוב יותר מכוכב חמה הלוהט, שהוא כוכב הלכת הקרוב ביותר לשמש.
אין להקל ראש בסופות סולאריות. הסופה הסולארית הגדולה האחרונה, שנקראת גם "אירוע קרינגטון", ארעה ב-1859 – כלומר בראשית המהפכה הטכנולוגית – ושיתקה את קווי הטלגרף ברחבי אירופה וצפון אמריקה. לפי האקדמיה האמריקאית הלאומית למדעים, התפרצות סולארית באותו קנה מידה של אירוע קרינגטון, וללא אזהרה מוקדמת, תעלה היום למשק האמריקני 2 טריליון דולר ועלולה להשאיר את כל החוף המזרחי של ארצות הברית ללא חשמל למשך שנה שלמה.
במסיבת העיתונאים החגיגית, נאס"א הודיעה שהמשימה, שקודם לכן נקראה Solar Probe Plus, תיקרא מעתה Parker Solar Probe על שמו של האסטרופיזיקאי האמריקני יוג'ין פארקר, שהיה הראשון להציע שהשמש פולטת חלקיקים טעונים לחלל במאמרו המכונן מ-1958. פארקר בן ה-89 השתתף במסיבת העיתונאים והודה לסוכנות החלל על הכבוד שחלקה לו – ועל האומץ שהפגינה בהכרזה על המשימה הראשונה בהיסטוריה לגעת בשמש.