מאדים ביוני 2001 (משמאל) וביולי 2001 (מימין), כשסופת חול כיסתה את כוכב הלכת. קרדיט: נאס"א
סוכנות החלל האמריקנית כינסה הערב (רביעי) מסיבת עיתונאים מיוחדת בנושא סופת החול שמשתוללת במאדים – והסכנה שהיא מהווה לרובר אופורטוניטי.
צוות האופורטוניטי מסר במסיבת העיתונאים שאבד הקשר עם הרובר. לפי הערכות, כל מערכות הרובר, למעט שעון המשימה, הושבתו באופן אוטומטי לאחר שהמצברים שלו ירדו מתחת לקו ה-24 וולטים. השעון עתיד להעיר את הרובוט על מנת להעריך את מצבו. במקרה שהמחשב המרכזי של האופורטוניטי יקבע שאין די כוח במצברים – הוא יכבה את עצמו פעם נוספת.
סופת החול היא האימתנית ביותר שנמדדה מאז שהחל האדם לחקור את כוכב הלכת האדום. ב-8 ביוני, סופת החול כיסתה שטח של 18 מיליון קמ"ר, כלומר אזור גדול יותר מכל יבשת צפון אמריקה. ב-10 ביוני, הסופה כבר גדלה ל-41 מיליון קמ"ר, כשטחן של צפון אמריקה ורוסיה גם יחד, או כרבע מכל כוכב הלכת. החול הרב חוסם את קרני השמש, כך שיום הפך ללילה עבור אופורטוניטי – שנמצא כעת באחד העמקים של מישור מרידיאני, בלב הסערה.
הסופה נמדדה לראשונה ב-30 במאי, במכשירי המקפת Mars Reconnaissance Orbiter של נאס"א, שנמצאת במסלול סביב מאדים. צוות המקפת הבין את הקרבה של הרובר לסופה המתחשרת, והודיע לצוות האופורטוניטי להכניס את הרובר למצב חירום. תוך מספר ימים, החול כיסה את הרובוט ואת מקור החיים שלו – אור השמש.