תעשיה ומחקר

SpaceIL - מנחיתים חללית בלתי מאוישת על הירח

עמותת SpaceIL מכוונת לירח וזו אינה רק מטאפורה. ב- 22 בפברואר 2019 אזרחי ישראל היו שותפים לרגע היסטורי יוצא דופן ומרגש, שיגור החללית הישראלית "בראשית" אל הירח. ב-4 באפריל בצעה החללית תמרון שהכניס אותה למסלול סביב הירח.
lesson Image
הדמיית החללית הישראלית שתנחת על הירח | SpaceIL
מבַצעים:
עמותת SpaceIL, התעשייה האווירית לישראל, מכון ויצמן למדע
עמותת SpaceIL מכוונת לירח וזו אינה רק מטאפורה. ב- 22 בפברואר 2019 אזרחי ישראל היו שותפים לרגע היסטורי יוצא דופן ומרגש, שיגור החללית הישראלית "בראשית" אל הירח. ב-4 באפריל בצעה החללית תמרון שהכניס אותה למסלול סביב הירח. ביום חמישי בערב, ה-11 באפריל, היא ניסתה לנחות בים הרוגע נחיתה רכה, אך התרסקהההישג של משימת בראשית נחשב חסר תקדים בקנה מידה עולמי וב-9 בדצמבר 2020, הכריזו עמותת SpaceIL, משרד המדע והטכנולוגיה ותעשייה אווירית לישראל כי ישראל תחזור לירח במסגרת פרויקט בראשית 2
 
סיפורה של עמותת SpaceIL החל כשב-2007 הכריזה גוגל על פרס ה-Google Lunar X Prize, בסך 20 מיליון דולר לקבוצה הלא-ממשלתית הראשונה שתנחית חללית על הירח. עמותת SpaceIL, אשר זכתה לתמיכת סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע, היתה הקבוצה הישראלית היחידה ומתחילת הדרך היתה אחת המתחרות הבולטות בתחרות הבינלאומית היוקרתית. לאחר ביטול התחרות, העמותה המשיכה בדרכה, לפיתוח החללית הישראלית הראשונה שתנחת על הירח, תשלח חזרה לכדור הארץ תמונות ווידאו בחדות גבוהה ותבצע ניסויים מדעיים שיסייעו למדענים במכון וייצמן ונאס"א לחקור ולפמות את השדה המגנטי של הירח. 
 
כאמור, המרוץ לירח של SpaceIL אינו מסתכם רק בהשתתפות בתחרות הבינלאומית, אלא גם בחזון חינוכי ליצור "אפקט אפולו" ישראלי חדש ובאמצעותו, לעודד את הדור הבא בישראל ובעולם לבחור במקצועות מדע, הנדסה, טכנולוגיה ומתמטיקה. 
 
עודכן ב:
03.10.2023