חינוך לחלל
arrow-left
תוכניות חינוך

אוניברסיטת החלל הבינלאומית: תוכנית המלגאים

ההשתתפות באוניברסיטת החלל הבינלאומית מהווה מדי שנה הזדמנות לסטודנטים במגוון דיסציפלינות ומדי שנה מספר מלגאים ישראלים מקבלים מלגה מסוכנות החלל הישראלית

lesson Image
תלמידים מרחבי העולם באוניברסיטת החלל הבינלאומית

מדי שנה מעניקה סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע, הטכנולוגיה והחלל מלגות לסטודנטים המשתלמים בתחומי החלל בקורסי הקיץ ובאוניברסיטאות. מלגות אלו מוענקות למשתלמים בעלי הכשרה אקדמית ו\או בעלי זיקה לתחומי החלל, במטרה להגביר את החשיפה להיבטים רב תחומיים בחלל, לפעילות החלל הבין-לאומית ולעוסקים בה; זאת על מנת לעודד את פעילותם והשתלבותם העתידית של המלגאים בתעשיית החלל בישראל, במחקר אקדמי ובקידום הפעילות החינוכית בתחום. הפונים עוברים תהליך מיון שמבהלכו נבחרים ארבעה מלגאים בעלי פוטנציאל גבוה ומוטיבציה להשתלב בתחומי החלל בהמשך הדרך. משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל מסייע למלגאים הנבחרים בהיערכות להשתלמות ובהשתלבות בלימודים, ועם שובם גם עומד עמם בקשר כדי לסייע להם להשתלב בפעילות חינוכית במסגרות שונות. מלגות ההשתלמות מוענקות על ידי קרן המלגות הממשלתית על שם אילן רמון, הפועלת להנצחת זכרו של אל"מ אילן רמון ז"ל, שהיה האסטרונאוט הישראלי הראשון, ונספה באסון מעבורת החלל קולומביה ב-2003.

מלגות רמון 2019 השתלמויות בתחום החלל
-

סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע והטכנולוגיה מציעה מלגות לסטודנטים הפועלים בתחומי החלל לצורך השתתפות בתכניות לימודים בתחום החלל. 

 

השנה בכוונת המשרד לחלק 6 מלגות בסך 25,000 שמטרתן, בין השאר, להגדיל את היצע המועמדים בתעשיית החלל הישראלית ובמחקר ובפיתוח בתחום, ולהעלות את רמתם, לפתח קשרים מקצועיים בקרב דור העתיד של העוסקים בתחום החלל בישראל, כתשתית לשיתופי פעולה עתידיים, ולהגביר את המעורבות של סטודנטים בתחום החלל בפעילות החינוכית בישראל.

 

קבלת המלגה מותנית בביצוע תכנית מעורבות, אשר תכלול ביצוע פעילות התנדבותית בהיקף של 100 שעות לכל הפחות במהלך שנה מיום הזכייה במלגה. תכנית המעורבות תהיה רציפה ובעלת יעדים מוגדרים, ולא תתבסס על הקצאת שעות ספורדית לפרויקטים שונים.

 

לפרטים נוספים והגשת מועמדות, ראו כאן>>

הרשמה לאוניברסיטת החלל הבינלאומית בישראל
-
כרזת אוניבריטת החלל הבינלאומית 2016
כרזת אוניבריטת החלל הבינלאומית 2016

תוך פחות משלושה חודשים, ביולי 2016, למעלה ממאה סטודנטים ישתתפו באוניברסיטת החלל הבינלאומית ה- 29, אשר השנה מתארחת לראשונה בישראל, בטכניון שבחיפה. בעלי תואר עם זיקה לתחומי החלל השונים, המעוניינים להרחיב אופקים, ליצור קשרים ולהיכנס לתחום, מוזמנים להירשם עד ה- 30 באפריל. 

אוניברסיטת החלל הבין-לאומית נחשבת כיום למוסד המוביל והמתקדם בעולם ללימודי חלל ומדי שנה מקיימת את לימודיה בעיר אחרת בעולם. האוניברסיטה מרכזת את מנהיגי החלל העתידיים מכ- 40 מדינות ובתכנית הלימודים בת תשעה שבועות לוקחים חלק המדען הראשי של נאס"א, נציגי סוכנות החלל האירופאית, אסטרונאוטים ומומחי אקדמיה אשר יחד יוצרים את רשת שיתופי הפעולה העתידיים בחלל. תוכנית הלימודים הינה רב-תחומית ומשלבת מגוון רחב של נושאים במדעי החלל והנדסת טכנולוגיות חלל, יישומי חלל באוריינטציה ניהולית, עסקית ומשפטית ועוד. מדי שנה שולחת סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע מספר נציגים ישראליים להשתתף בתכנית הלימודים היוקרתית ושיאה של ההשתתפות הישראלית תגיע לשיא עם אירוח האוניברסיטה במכון אשר בטכניון בקיץ 2016. 

 

השנה יחשפו המשתתפים למגוון שיעורים ופעילויות, וגם מפגשים עם באז אולדרין (אסטרונאוט משימת אפולו 11 שנחתה לראשונה על הירח), רונה רמון (אלמנתו של האסטרונאוט הישראלי הראשון, אילן רמון) ושורה של מדענים מובילים בתחום.

באתר ISU ניתן לקבל מידע לגבי תעריפים ומסלולי לימודים.

ההרשמה עד ה- 30 באפריל, 2016.