הבועה המגנטית שעוטפת את מערכת השמש ומגינה עליה, הרי היא ההליוספרה, נמתחת למרחקים אדירים. נאס"א הודיעה לאחרונה שהיא בחרה במשימת Interstellar Mapping and Acceleration Probe (או IMAP), שתשוגר ב-2024 במטרה למפות את גבולותיה.
ההליוספרה היא האזור שבו זרם חלקיקים טעונים חשמלית מהשמש שלנו, זרם שנקרא גם רוח סולארית, מתנגש עם זרמים של חלקיקים טעונים מהתווך הבין-כוכבי, מחוץ למערכת השמש. ההתנגשות הזאת מגבילה את כמות הקרינה הקוסמית המסוכנת, ויוצרת מעין בועה שמשתרעת הרבה אחרי מסלולו של פלוטו.
צי שלם שנועד לבדוק את השטח
IMAP, שתעלה למשלם המיסים האמריקני 492 מיליון דולרים (לא כולל עלויות השיגור, הנכבדות כשלעצמן), היא המשימה החמישית של נאס"א במסגרת תוכנית ה-Solar Terrestrial Probes, שמטרתה להבין את היחסים הפיזיקליים שבין כדור הארץ לשמש, למערכת השמש ולשאר הגלקסיה.
בנוסף, המשימה משיקה ל-Parker Solar Probe, החללית של נאס"א שתשוגר ב-31 ביולי השנה ועתידה "לגעת" בשמש, וכן ל-Solar Orbiter של סוכנות החלל האירופית, שתשוגר בפברואר 2019 ותספק הצצה ראשונה לקטבים של השמש. שתי המשימות נועדו להעמיק את ההבנה שלנו לגבי רוחות וסערות סולאריות.
בנאס"א מקווים שכל המשימות הללו יחד – הן המשימות שנועדו למדוד את הרוח הסולארית והן המשימות שנועדו למדוד את הקרינה הקוסמית – יוכלו סוף סוף לענות לעומק על השאלה: מה "מזג האוויר" בחלל?