סוכנות החלל האמריקנית שיגרה היום (ראשון) בהצלחה את אחת המשימות השאפתניות בהיסטוריה של חקר החלל, הגשושית הסולארית פארקר, או ה-Parker Solar Probe. החללית, שגודלה כגודל מכונית קטנה אבל משקלה על כדור הארץ כ-50 קילוגרמים, שוגרה בשעה 10:33 (שעון ישראל) מנמל החלל קייפ קנוורל שבפלורידה, על גבי משגר דלתא-4 כבד. בנקודה הקרובה ביותר שלה, החללית תגיע למרחק 5.9 מיליון ק"מ בלבד מפני השמש, ותקיף את הכוכב מתוך האטמוספירה החיצונית, או הקורונה (בעברית: "עטרה").
כך ארע ב-1859, כשסופה סולארית הידועה בשם "אירוע קרינגטון" קיצרה את קווי הטלגרף החדשים ברחבי אירופה וצפון אמריקה. כמובן, "אירוע קרינגטון" לא היה דרמטי במיוחד, שכן רוב העולם עוד לא היה מחובר לרשתות אלקטרומגנטיות. לפי הערכות האקדמיה האמריקנית הלאומית למדעים, היום התפרצות דומה תעלה 2 טריליון דולרים – ותשאיר את כל החוף המזרחי של ארצות הברית בעלטה למשך שנה שלמה.
משימתה של ה-Parker Solar Probe, אם כן, היא לחקור את המנגנונים הפנימיים בשמש שמאיצים את הרוחות הסולאריות לכדי סופות סולאריות, ובכך לאפשר את הקמתה של מערכת התראה מוקדמת, שתגן על החשמל והאינטרנט שלנו על הקרקע – אבל גם על האסטרונאוטים שלנו בחלל, במאדים או בירח.