לאחר הליך מיון ממושך בחרה פה אחד וועדת איתור מקצועית בראשותה של מנכ"לית משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, שי-לי שפיגלמן, בתא"ל (מיל') אורי אורון למנהל סוכנות החלל הישראלית. אורון נבחר מבין עשרות מועמדים שניגשו לתפקיד. מינויו יובא בקרוב לאישור הממשלה. אורון, יחליף בתפקידו את אבי בלסברגר, מי שהיה מנהל סוכנות החלל הישראלית בחמש השנים וחצי האחרונות וימונה למנהל סוכנות החלל התשיעי של מדינת ישראל.
שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, אורית פרקש-הכהן בירכה על בחירת אורון ואמרה כי ההחלטה תעלה בהקדם גם לאישור הממשלה. "אין לי ספק שניסיונו הרב יביא להצלחתו בתפקיד", הוסיפה פרקש-הכהן, "אני בטוחה שאורי אורון ימשיך להוביל את ישראל בתחום החלל האזרחי, שמתפתח בצורה משמעותית, תורם לכלכלה ונוגע בכלל תחומי החיים ויוסיף לקדם את מעמדה כמעצמת חדשנות בתחום חשוב זה."
אורי אורון הוסיף כי "בעת הנוכחית, בה תחום החלל האזרחי נמצא בנקודת מפנה חסרת תקדים, אני רואה בתפקיד הזדמנות יוצאת דופן לתרום לחיזוק מעמדה של ישראל בתחום, ולבסס את החלל בחזית החדשנות והטכנולוגיה במדינה".
תא"ל (מיל') אורי אורון, טייס קרב, בעל ניסיון פיקודי ומבצעי של 32 שנים בחיל האוויר ובצה"ל במגוון תפקידים בהם ראש להק מודיעין בחיל האוויר וראש חטיבה באגף המבצעים של צה"ל. מאז השחרור מצה"ל אורון בנה וניהל את התחום האופרטיבי בחברת סטארט-אפ ישראלית המפתחת טכנולוגיה לפתרון בעיות בכלים של בינה מלאכותית (AI). לאורון ידע נרחב בניהול מערכות מורכבות, בניית ומימוש אסטרטגיות רחבות היקף ותקציבים גדולים, טכנולוגיות מתקדמות והובלה של פרויקטים חדשניים בתחום החלל בשיתוף גופי צה"ל, תעשיות ביטחוניות ובממשק עם הדרג המדיני. לאורון תואר שני בהצטיינות מאוניברסיטת חיפה ובוגר המכללה לביטחון לאומי (מב"ל).
סוכנות החלל הישראלית, הפועלת במשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, יוזמת, מובילה ומתאמת את פעילות החלל האזרחית בישראל. הסוכנות תומכת במחקר ופיתוח מדעי בעלי פוטנציאל כלכלי ממשי, כגון פיתוח טכנולוגיות ייחודיות וחדשניות וזאת מתוך תפיסה כי העיסוק בחלל תורם לכלכלת ישראל, למיצוב מעמדה בעולם ולרווחת התושבים בהיבטים של חקלאות, תקשורת, ניטור זיהומים סביבתיים ומחקר. הסוכנות פועלת להרחבת שיתופי הפעולה ויחסי הגומלין עם מדינות שונות בתחום החלל, קידום מחקרי תשתית באקדמיה ובמכוני המחקר; השקעה בחברות סטרטאפ המפתחות רכיבים שונים לתעשיות החלל בארץ ובעולם; פיתוח ובניית לוויינים למטרות אזרחיות ותמיכה בפיתוח טכנולוגיות חלל חדשניות וייחודיות בתעשיות החלל; טיפוח עתודת מדעני העתיד בתחום חקר החלל דרך חינוך לחלל ופרויקטים בקהילה וחיזוק הקשר של ילדים, ילדות ונוער לתחום החלל, כך שיוכלו לספק את הסקרנות הטבעית הגדולה שהתחום מעורר ולהעמיק את הידע והעניין שלהם.