הדגל הראשון שיונף על אדמת מאדים (ובניגוד לדגלים שהונפו על הירח – גם יתנפנף קלות) יהיה כנראה דגל המדינה שתממן את ההרפתקה הגדולה בתולדות האנושות. אפילו אם חברה פרטית כמו ספייס אקס תנחת על כוכב הלכת האדום, סביר להניח שהיא תעשה זאת במימון חלקי או מלא של משלם המיסים האמריקני.
בתחנת החלל הבינלאומית, יישוב הקבע היחיד של האנושות בחלל בינתיים, האסטרונאוטים השונים נושאים את דגלי מדינות המוצא שלהם. אלא שהתחנה מרוחקת 400 ק"מ מהאדמה, והאסטרונאוטים חיים ועובדים בה לתקופות קצרות וקצובות של כחצי שנה. לעומתה, מושבה מאדימית של ממש תהיה מורכבת מן הסתם מבני לאומים שונים שיתיישבו בה לשנים רבות אם לא לצמיתות, ולכן דגל הפסים והכוכבים, דגל האיחוד האירופי, דגל סין ודגל הודו לא יועילו, והיא תצטרך להניף דגל משלה.
אפילו אם בני הדור הראשון של ילדי מאדים יחגגו את יום העצמאות של מדינות הוריהם, הם יתבגרו ויבקשו לעצמם דגל משלהם – דגל שיבטא את תנאי חייהם המיוחדים. למעשה, יחסית למושבה שטרם קמה, ליישוב האנושי במאדים כבר יש כמה וכמה דגלים לא רעים בכלל שאפשר לבחור מהם.
תומאס פיין, המנהל השלישי של נאס"א, עיצב דגל למושבה במאדים כבר ב-1984 – אבל סביר להניח שילידי מאדים לא יתגאו בו במיוחד: הדגל מציג את מאדים כתחנת מעבר בין כדור הארץ לכוכבים. הוא גם די מכוער, אם להודות על האמת.
דגל פופולרי בהרבה עיצב ב-1999 מהנדס נאס"א פסקל לי. הדגל של לי, שמזכיר דגלים טריקולוריים של מדינות רבות כמו צרפת, אירלנד, איטליה ומקסיקו, שואב את השראתו מהטרילוגיה "מאדים" של סופר המדע הבדיוני טים סטנלי רובינסון: "מאדים אדום", "מאדים ירוק" ו"מאדים כחול". בספריו של רובינסון בני אדם מיישבים את מאדים "האדום" ב-2026, ובאמצעות הארצה, כלומר הפיכתו לכוכב הדומה יותר לכדור הארץ, הם מצליחים להצמיח על אדמתו צמחים בשחר המאה ה-22 – "מאדים ירוק". בשלב השלישי מאדים כבר "כחול", כלומר זורמים על פניו מים.
לפיכך הדגל שעיצב לי הוא אדום, ירוק וכחול. ואם לשפוט על פי התקבלותו כאן, לדגל הזה סיכוי לא רע להפוך לדגל מאדים הרשמי: ב-1999 לקח אותו האסטרונאוט ג'ון גרונספלד לחלל, במסגרת משימת STS-103 של המעבורת דיסקברי. זהו גם הדגל הרשמי של אגודת מאדים, הארגון הבינלאומי לקידום ההתיישבות במאדים, שייסד רוברט זוברין בשנת 1998. הוא מונף, למשל, על תחנת המחקר של אגודת מאדים בחוג הארקטי.
בשנים האחרונות הוצעו כמה עיצובים מתחרים לדגלי מאדים – מ"הדגל הבינלאומי של כוכב הלכת ארץ" (הצעה של המעצב אוסקר פרנפלדט) ועד דגל שרכיביו מבקשים לייצג את הקשר בין האנושות למאדים (הצעה של המעצב קלדר הנסן). איזה דגל יונף בסופו של דבר על שגרירות מאדים בכדור הארץ? אין לדעת. אולי המתיישבים במאדים יחליטו לעצב את דגלם בעצמם.
אוקיי, אז תקעתם דגל. מה עכשיו? חוקיה של איזו מדינה חלים במאדים?